Flexibla funktionstak

Undertaket är ett flexibelt funktionstak, det är också det enklaste och mest flexibla verktyget för att förändra och skapa en känsla, en upplevelse i en butik.

Möjligheterna med ett funktionstak

Vilket funktionstak?

Det finns oändligt många möjligheter med ett funktionstak. Belysning, ljud, kundvägledning och kommunikation placeras i undertaket och kan därefter flyttas vid behov eller önskan. Behöver man lägga till eller ta bort exempelvis belysning är det lika lätt. Detta gör funktionstaket extremt flexibelt och anpassningsbart vid till exempel olika kampanjer, säsonger eller till och med helt nytt butikskoncept. Förutom att framhäva produkter, skapa en atmosfär och känsla i en butik kan funktionstaket kan även dölja andra mindre vackra installationer.

Beroende på vad man vill ha för känsla i rummet kan man välja ett tätt eller öppet undertak med hjälp av fyllnadsmaterial. Fyllnadsmaterial väljs efter vilken effekt man vill skapa och vilka funktioner man behöver. Akustiktak är ett bra val när man vill ha ett tätt tak där man behöver sänka ljudnivån, exempelvis vid kassor och utgångar i butiker. Trådkorgar är ett öppet fyllnadsmaterial och passar bra när man behöver ett mer flexibelt fyllnadsmaterial där det är lätt att placera skyltar, prissättning och kundvägledning, passar utmärkt i butiksmiljöer.

 

Systemtak

Lightline

Fyllnadsmaterial för tak gör det möjligt att ändra intrycket som ges av rummet. Högre eller lägre tak? Tätt eller öppet? Vi vägleder ditt val för att passa just din butiker eller stormarknad.

Fyllnadsmaterial

Paneltak

T-profil

Tillbehör är inte alltid glamorösa - men bra kundvägledning kan vara avgörande för framgång inom dagligvaruhandeln.

Tillbehör

Flexiline

Kundanpassade lösningar (på bilden gyllene kuber specialgjorda för Hansa i Malmö) är perfekta för att skapa ett intryck som i bästa fall får kunder att stanna upp, i värsta fall skapar stämning och upplevelse.

Kundanpassat

Skapa olika rum

Ett vitt funktionstak i kombination med ett vitt golv och vita väggar skapar ett spännande rum med dramatik, och kan upplevas som nästan overkligt. Det här rummet saknar tyngdpunkt och ”svävar” i luften. De många stora vita ytorna reflekterar ljus på ett mycket speciellt sätt och ger dramatiska skuggeffekter.

 

För ett mer intimt rum använd ett vitt funktionstak i ett rum med ljust golv och mörka väggar. Detta kommer skapa en känsla av att rummet är trängre och rummet kommer uppfattas som mörkt trots det ljusa golvet och undertaket.

Använder du däremot ett mörkt funktionstak i ett rum med ljusa väggar och mörkt golv blir effekten ett långt och brett rum. Det kan även skapa en känsla av att väggytorna ”öppnar sig”.

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!