Vad menar vi med en bra affär?

jun 2, 2016

Med EN BRA AFFÄR menar vi läran om varför vissa kunder handlar mer och trivs bättre hos vissa detaljister än hos andra – vad som skapar en vinnande butik!
På Tego vet vi att inspirerande butiksupplevelser som skapar relationer till kunderna.För oss har produkterna blivit sekundära, de har inget eget värde förrän de placeras och används på rätt sätt.
Många pratar om detaljer och teknik – skruv och mutter, vi vill sätta produkterna i rätt sammanhang och arbeta med psykologi och upplevelser. För det är först när verktygen används för att framkalla känslor som den önskade effekten kommer.
Vi saknade en bok om detta, så vi skrev en själva. Boken klargör teorin bakom de praktiska valen ur detaljhandelns perspektiv. Den psykologiska aspekten i hur kunden/människan agerar och påverkas av till exempel ljus, ljud och skyltning. För en medveten handlare kan styra sin kund. Visste du till exempel att:
  • Undersökningar har visat att kunden i högre utsträckning köper tyska viner med tysk musik som ackompanjemang, och franska viner med franska toner i högtalarna.
  • Kunden vill få en känsla av att handlaren känner till vilka behov hen har. Få kunden att få känslan av att handlaren läst av hans eller hennes behov, då skapas relationer.
  • Belysning är ett av de mest effektiva verktygen för att locka in kunden i butiken. Varierat ljus gör butiken till en scen som skapar trivsel och får kunden att upptäcka de sakerna handlaren önskar.
  • Taket inverkar på hur vi uppfattar och rör oss i butiken. Ett högre tak passar bättre i en sportig affär, ett lägre i en mer intim affär.

SE VÅRA ANDRA NYHETER

Aura Living

    BRANSCH  Möbler,  heminredning PLATS  Dubai INVIGNING 2017-2018 KONTAKT Christer Lundquist   OM    Aura är ett inrednings företag baserat i Saudiarabien med butiker i Panorama Mall, Riyadh, i Red Sea Mall, Jeddah, en i Doha Festival City, Qatar och nu två butiker...

Ledig tjänst – Sales Account Manager

Ledig Tjänst - Sales Account Manager Tego befinner sig just nu i en expansiv fas, många efterfrågar vår kunskap och våra produkter. I Landskrona samlar vi alla discipliner som krävs från konceptutveckling till monterad färdig anläggning. Tego är delat i två...

Carplus

    BRANSCH  Fordon PLATS  Väla, Ödåkra INVIGNING  Juni 2018 KONTAKT  Sebastian Pålsson   Bakgrund Carplus är idag en av Sveriges ledande aktörer inom privatleasing och har varit verksamt sedan 2011. Genom Carplus kan man privat leasa eller finansiera sin bil.    Om...

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Tack!