Kista bibliotek

jun 7, 2016

Tego gratulerar Kista biblioteket i Kista till utmärkelsen “Public Library of the Year Award 2015” och är glada för att ha bidragit till ett framgångsrikt projekt.
 ”Arkitekturen är lekfull utan att rikta sig till en bestämd åldersgrupp, och de arkitektoniska lösningarna gör biblioteket extremt flexibelt.”

Så lyder ett översatt utdrag ur motiveringen från prisutdelningen idag söndag 16 augusti. Det internationella priset, som stiftats av den danska Kulturstyrelsen, delades ut i Kapstaden på det årliga mötet för Biblioteksföreningarnas världsfederation, IFLA.

Fakta

  • Kista bibliotek ligger mitt i Kista Galleria och är 2400 kvadratmeter stort.
  • Biblioteket har öppet 362 dagar om året, 10.00-21.00.
  • Målsättningen är att 40 % av utbudet ska vara på andra språk än svenska och att hälften av bibliotekets utbud ska vara för barn, hälften för vuxna.
  • Biblioteket erbjuder bland annat dagstidningar från hela världen, 350 digitala tidskrifter, datorer och drygt 20 bokningsbara rum för möten eller studier.
  • I biblioteket finns också en scen, föreläsningssal och en blackbox där det hålls författarsamtal, föreläsningar, podcastinspelningar, teater och samtal.
  • I barnzonen finns en ateljé med både digital och fysisk utrustning för kreativt skapande.
  • Arkitekter för Kista bibliotek är Wester + Elsner.
  • Kista bibliotek öppnade 23 augusti 2014.

SE VÅRA ANDRA NYHETER

Aura Living

    BRANSCH  Möbler,  heminredning PLATS  Dubai INVIGNING 2017-2018 KONTAKT Christer Lundquist   OM    Aura är ett inrednings företag baserat i Saudiarabien med butiker i Panorama Mall, Riyadh, i Red Sea Mall, Jeddah, en i Doha Festival City, Qatar och...

Carplus

    BRANSCH  Fordon PLATS  Väla, Ödåkra INVIGNING  Juni 2018 KONTAKT  Sebastian Pålsson   Bakgrund Carplus är idag en av Sveriges ledande aktörer inom privatleasing och har varit verksamt sedan 2011. Genom Carplus kan man privat leasa eller finansiera...

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Tack!