LJUDDÄMPARE

Ljudklass A

För akustikdämpande undertak anges olika ljudklasser (A, B, C och D där A är bäst). De flesta av våra produkter har ljudklass A.

Olika rum har olika behov av ljuddämpning och vi kan erbjuda en mängd olika alternativ beroende på kravställningar. Viktigt är att man tar hänsyn till de faktiska omständigheterna för varje enskilt utrymme – såsom övriga material i inredningen.

KULÖR

Profilera med din NCS-kulör

Med olika färger i inredningen är det lätt att profilera, skapa olika teman och rätt stämning för varje enskilt rum. Vi har produkter med ett standardutbud av färger – men kan även ta fram skräddarsydda kulörer efter hela NCS skalan. Kontakta oss så berättar vi mer och kommer med förslag.

DESIGN

Levande design för levande miljöer

Parafon Step är ett alternativ till det traditionellt släta utseendet som ger stora möjligheter att skapa attraktiva och unika interiörer där undertaket inte bara fungerar som en neutral bas utan får bidra till inredningen i rummet och förstärka helhetsupplevelsen.

Parafon Step Direct limmas mot underlaget och Parafon Step for Grids monteras i nedpendlat T-15 bärverk som lackeras i samma kulör som ljudabsorbenterna.

BRAND

Formstabil även vid mycket höga temperaturer 

Parafon Nordic har högsta brandklass, A1 enlig EN 13501-1 och har yta av infärgad glasfiberfilt och en kärna av obrännbar stenull som håller sig formstabil även vid mycket höga temperaturer i händelse av brand. För en brandsäker helhetslösning rekommenderas installation tillsammans med ett bärverk som har brandstansning som standard.

Tego- plantagen Malmö

REDUCE, REUSE, RECYCLE

Cirkulära av naturen

Stenull är baserad på sten, en av de mest rikliga råvaror på planeten. Även om det finns gott om sten, är det fortfarande viktigt att minimera användning av naturresurser. Detta gäller särskilt i byggsektorn, som producerar en tredjedel av alla avfall globalt, varav mycket hamnar på deponi.

Stenullsprodukterna är mycket hållbara och håller i genomsnitt mer än 65 år utan att förlora prestanda och innehåller i genomsnitt 25 procent återvunnet material.  De allra flesta av stenullsprodukterna kan enkelt tas bort när en byggnad renoveras eller demoleras och återvinns till nya produkter – utan att tappa prestanda. Det är därför produkterna är cirkulär till sin natur.

Material

Bärverk Sendzimirförsinkat stål
Akustikplattor Stenull. Yta av glasfiberfilt beroende på variant.

Återvunnet material

25%

Yta/Finish

Nordic NCS S 1000-N
Classic
NCS S 0500-N
T-profiler RAL 9003 glansfaktor 2
Annan kulör efter förfrågan.

Rengöring

Lättskött yta. Dammtorkas eller rengöres med lätt fuktad trasa och mild tvållösning. Borstning eller dammsugning med mjuk borste.

Installation

Anslutet mot vägg, Frihängande

Kanaldimentioner, CC

T24
Bredd 24mm
Höjd 38mm
600×600/600x1200mm

T15
Bredd 15mm
Höjd 38mm
600×600/600x1200mm

Kanter

A, B, D, E

Absorption

Upp till A

Brandklass

Klass A1 – A2-s1, beroende på variant.

Potentialutjämnat

Ja

Seismic

Ja, finns som tillägg.

Systemets grundvikt

Beroende på modulstorlek och pendellängd och cc.

Systemets öppenhet exkl tillbehör

Med akustik, 0%, sprinkler uk. krävs.