Arkenzoo

Arken Zoo är Sveriges största rikstäckande husdjurskedja med allt som djurvännerna kan tänkas behöva. Förutom ett stort antal butiker så har de även en e-handel som erbjuder i stort sett samma sortiment. Arken Zoo har funnits i Helsingborg länge men under våren 2017 var det dags att öppna ytterligare en butik i nya lokaler. Vid flytten tog butiken ett steg i riktningen att göra miljön mer trivsam och mot sitt mål – ge en upplevelse fylld av glädje och inspiration.

ARKENZOO

ARKENZOO

NEDPENDLAD STRÖMSKENA

Men hur skapar man glädje och inspiration i en butik? Ett grepp som Arken Zoo tagit är att rekrytera duktiga och engagerade medarbetare med spetskompetens och ett hjärta som slår för djuren. Och det är såklart centralt för kundernas välbefinnande. Men Arken Zoo har även satsat resurser på butiksmiljön för att både personal och kunder ska trivas.

För Arken Zoo var det självklart att belysningen gör stor skillnad. Men den begränsade takhöjden satte kreativiteten på prov.  Med de egenskaper som Arken Zoo efterfrågade vore det enkelt att smälla upp ett systemtak och spotlights med hake, men i lokalen fanns en begränsning – takhöjden. Vi rekommenderar inte våra kunder att hänga systemtak lägre än 3.30. för då kan lokalen kännas instängd vilket i sin tur kan få kunderna att vända i dörren.

Lösningen blev istället nedpendlade strömskenor vilket behöll luftigheten i lokalen samtidigt som de ger butikspersonalen möjligheten att arbeta med spotlights som enkelt riktas och flyttas. Borta är med andra ord problemen som kan komma i och med disponering, ommöblering och displayer. Även de bärande bjälkarna i taket hindrade montaget av systemtak. Bjälkarna är stora men istället för att dölja de fungerar de nu som en iögonfallande inredningsdetalj. Det var inte bara bjälkarna som fick stanna utan även de gamla infästningarna kunde återanvändas.

Resultatet på Arken Zoo blev en ljus och översiktlig butik som både kunder och personal trivs i. För personalen är det lätt att arbeta med belysning i och med de nedpendlade strömskenorna och det syns!

 

RELATERADE PRODUKTER

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!