City Gross

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross som är landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja. Utöver att erbjuda prisvärd mat och valfrihet med svensk dagligvaruhandels bredaste utbud är en viktig framgångsfaktor för City Gross satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik.

CITY GROSS

CITY GROSS

OLIKA ATMOSFÄRER UNDER SAMMA TAK

Under 2016 lanserar Bergendahls sitt nya koncept för City Gross. Målet var att skapa matbutiker som tilltalar kunden genom att erbjuda matvaror av hög kvalité, ett bra utbud av färskvaror och en butik som är enkel att hitta i. 

I stora delar av butiken hänger Flexiline ett av Tegos populära funktionstak för stormarknader. Taket hjälper till att skapa överskådlighet och vägledning för kunden, och är även lösningen på placering av belysning, kommunikation och varuexponering eftersom armaturer, aktivitetstak och skyltar enkelt kan fästas på valfri plats i taket. Butikens atmosfär skiftar beroende på vilka slags varor som presenteras och beroende på hur kunden ska känna sig och agera. Alla detaljer är valda med omsorg för att förhöja känslan och ändra kundens tempo. Att särskilja avdelningar från varandra hjälper kunden att hitta.

Över kassorna har taket sänkts för att sakta ner tempo och skapa ett bra sista intryck för kunden. Taket i denna del ger ett intryck av att vara i trä men är i själva verket ett paneltak av laminerad aluminium. Inslaget med trä återkommer i flera ytor av butiken och det lyfter in naturen och ger ett luftigt, stilrent, skandinaviskt uttryck.

City Gross har valt att arbeta med en variation av belysning. Variationen av belysningen gör upplevelsen av de olika rummen tydligare. Tego spotlight PURE finns på flera platser, men färgen varierar mellan grå och svart beroende av avdelning. Tego armaturen Flexiled skapar med sin unika optik ett bra allmänljus och är avsedd för taksystemet Flexiline som riktar merparten av ljuset på varorna i hyllan och minimalt på golvet. Men mest iögonfallande är Tego pendant Flow och den kundunika gula armaturen i caféet som skapar en modern och hemtrevlig känsla.

RELATERADE PRODUKTER

KONTAKT

VILL DU VETA MER? SKICKA OSS ETT MEDDELANDE!