City Gross – olika atmosfärer under samma tak

BRANSCH 
Livsmedel

PLATS 
Värmdö/Hässleholm, Sverige

INVIGNING
Oktober 2016

KONTAKT
Martin Stojanovski

BAKGRUND   
Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross som är landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja. Utöver att erbjuda prisvärd mat och valfrihet med svensk dagligvaruhandels bredaste utbud är en viktig framgångsfaktor för City Gross satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik.

UTMANING
Under 2016 lanserar Bergendahls sitt nya koncept för City Gross. Målet är att skapa matbutiker som tilltalar kunden genom att erbjuda matvaror av hög kvalité, ett bra utbud av färskvaror och en butik som är enkel att hitta i. Först ute med det nya konceptet är butikerna i Hässleholm och i Värmdö.

TEGO GÖR CITY GROSS BÄTTRE
I stora delar av butiken hänger Flexiline ett av Tegos funktionstak som blivit populärt i stormarknader. Taket hjälper till att skapa överskådlighet och vägledning för kunden. En bekant utmaning för många butiksinnehavare.

Taket är även lösningen på utmaningar som placering av belysning, kommunikation och varuexponering eftersom armaturer, aktivitetstak och skyltar enkelt kan fästas på valfri plats i taket.

OLIKA AVDELNINGAR, OLIKA ATMOSFÄR
Butikens atmosfär skiftar beroende på vilka slags varor som presenteras och beroende på hur kunden ska känna sig och agera. Alla detaljer är valda med omsorg för att förhöja känslan och ändra kundens tempo.

Färskvaror presenteras i en intimare mer föränderlig miljö medan produkter av större kvantiteter saluförs i en miljö med fler erbjudande och ett mer sakligt tilltal. Att särskilja avdelningar från varandra hjälper kunden att hitta.

Över kassorna har taket sänkts för att sakta ner tempo och skapa ett bra sista intryck för kunden. Taket i denna del ger ett intryck av att vara i trä men är i själva verket ett paneltak av laminerad aluminium.

Inslaget med trä återkommer i flera ytor av butiken som vinner på att accentueras. Träet lyfter in naturen i butiken och ger ett luftigt, stilrent och skandinaviskt uttryck. Samtidigt binder trädetaljerna ihop butiken och skapar genom att det återkommer konsekvens.

MEDVETET VAL AV BELYSNING
City Gross har valt att arbeta med en variation av belysning. Variationen av belysningen gör upplevelsen av de olika rummen tydligare.

Tego spotlight PURE finns på flera platser, men färgen varierar mellan grå och svart beroende av avdelning. PURE bestyckas olika beroende på användningsområde eftersom olika livsmedel kräver olika slags ljus.

Tego armaturen FLEXILED skapar med sin unika optik ett bra allmänljus och är avsedd för taksystemet Flexiline som riktar merparten av ljuset på varorna i hyllan och minimalt på golvet. 

Men mest iögonfallande är Tego pendant FLOW och den kundunika gula armaturen i caféet som skapar en modern och hemtrevlig känsla.

Och sist men inte minst kompletterar den funktionella och diskreta Tego downlight SENSE belysningen infälld i bland annat akustiktak och taket över godisavdelningen.

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!