Glitter – den självklara destinationen för bijouterier

BRANSCH 
Fashion/Home

PLATS 
Esbjerg, Danmark

INVIGNING
Maj 2017

KONTAKT
Michael Hallberg

BAKGRUND
Glitter är en modesmyckesaffär som 2017 firar 40 år i branschen. Butikskedjan startades av en lokal tobakshandlare i Söderköpinge med småskalig import av smycken. Idag ägs kedjans cirka 250 butiker av den svenska koncernen Bergendahl & Son AB.  

Glitters butiker är relativt små till storleken, ungefär 70m2, men i butikerna samsas alla accessoarer du kan tänka dig om platsen.

Tego samarbetar med Glitter som i nuläget expanderar med mellan 5-8 butiker per år.  

UTMANING
Butiken är liten och utbudet stort – med så många blickfång som butiken erbjuder finns det risk att kunden baxnar. På Glitter handlar det om att skapa en ren och ordnad känsla och få kunden att se produkterna.

Här är det viktigt att interiören hålls enkel, annars finns det risk att den konkurrerar med produkternas färg och form. Konceptet är modernt och rent för att ge utrymme till alla intryck.

LÖSNING
Tegos fyllnadsmaterial sträckmetall fungerar som den enkla och rena bas som Glitters produkter kräver.

Sträckmetallen är placerad i Tegos Lightline tak ett tak som kombinerar tilltalande utseende med bra funktion. I Lightline taket göms en strömskena som kan bära såväl ljus som ljud. För Glitter föll valet av belysning på Tego spotlight Balance LED.

Lightline med sträckmetall ger känslan av ett tätt tak, men har en öppenhet som gör att till och med sprinkling kan placeras ovanför taket.

ORDNING OCH INSPIRATION
Glitter har lyckats att skapa en trivsam och lugn miljö som är tilltalande trots det stora utbudet av produkter.

Butiken är liten men känns trots detta inte rörig.  Knepet är att utgå ifrån en stilren bas. Det ger utrymme åt utbytbara produkter och miljön kan samtidigt enkelt anpassas efter kampanj eller säsong.

Den ljusa basen ger personalen möjlighet att enkelt förändra, dekorera och färgbestämma med produkterna i centrum.

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!