Guldiga vingar

I Hansas nya koncept återkommer formen av byggnaden Hansa. Ur taket viker sig guldiga fjärilsvingar. Tillsammans skapar alla väl avvägda detaljer ett estetiskt tilltalande tak som verkligen särskiljer sig från mängden.

REFERENSER

GULDIGA VINGAR

MAGISKT

Undertaken består av perforerad vit plåt, hålen som är utstansade i taket har har en hålbild som efterliknar Hansavaruhusets kvarters form från ovan – en rektangel med en ojämn vinkel. Och i de utstansade hålen viker guldiga fjärilsvingar ut sig.

Vingarna är utformade så att de ger en känsla av att vikas ner från taket, och fyller även en funktion. De guldiga fjärilsvingarna framhäver taket och ger det en magisk känsla. Ovanför taket sitter LED-belysning som ger det extra effekt åt de metalliska fjärilsvingarna som glittrar i ljuset.

Eftersom led-armaturen placerats ovanför grupperna av guldvingar så får besökaren en känsla av att varje grupp upplevs som en allmänljus armatur. I trapphuset som binder samman våningarna intensifieras guldvingarna genom att öka i antal. Det centrala rummets undertak med guldvingar belyses underifrån, för att skapa känsla över rulltrapporna.