Hansa

2016 började en stor ombyggnation av varuhuset Hansa i Malmö. Ambitionen var att göra Hansa till den självklara mötesplats det en gång var. Renoveringens sista etapp stod klar i oktober 2017 och varuhuset kunde nyinvigas. Hansas förvandling möter faktumet att konkurrensen hårdnat på Malmös shoppingscen under senare år. Stora köpcentrum har tagit täten i kampen om besökarna. Men med det nya konceptet vill Hansa locka tillbaka kunderna till cityshoppingen. Hansa vänder sig till en medveten och köpstark målgrupp som efterfrågar produkter av hög kvalité. Här möts deras krav med brett utbud som ger känslan av high street shopping. Att miljön ger kunderna en upplevelse som kantas av kvalité och flärd var centralt vid ombyggnationen.

HANSA

HANSAVARUHUSET

MEDVETET, SOBERT, KVALITÈ

Varuhuset har ljusa material med guldskimrande metall som kontrast. Metallen syns på detaljer som väggar, rulltrappor, pelare och de iögonfallande guldvingarna i undertaket. Materialen skapar en exklusiv och tidlös känsla. Att skifta hela innertaket var en av de stora förändringarna i miljön på Hansa. För kunden var det viktigt att takets bärverk och ventilation skulle döljas, och att taket skulle innehålla anpassade lösningar för belysning och elförsörjning. Tego levde upp till alla önskemålen. Men det var även viktigt för oss att designen inte gjorde avkall på det estetiska uttrycket.

Tegos tak skiljer sig från mängden. När vi presenterade vårt förslag tog vi konceptet ett steg längre än vad kunden önskade. Undertaken av perforerad vit plåt, har en hålbild som efterliknar Hansavaruhusets kvartersform. Och i undertakets fyllnadsmaterial placerades guldiga metallvingar. Vingarna är utformade så att de ger en känsla av att vikas ner från taket, och fyller även en funktion. Eftersom led-armaturen placerats ovanför grupperna av guldvingar så får besökaren en känsla av att varje grupp upplevs som en allmänljus armatur. I trapphuset som binder samman våningarna intensifieras guldvingarna genom att öka i antal. Det centrala rummets undertak med guldvingar belyses underifrån, för att skapa känsla över rulltrapporna.

Belysningen var en viktig faktor för att uppnå målen med önskade flöden och den känslan som eftersträvades. Man valde LED-belysning som kan variera i styrka under dagen. Ljuset har en karaktär som liknar dagsljus kompletterat med det varma ljuset som de belysta guldvingarna bidrar till att skapa.

RELATERADE PRODUKTER

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!