Ica Kvantum Klippan

BRANSCH 
Livsmedel

INVIGNING
2020

PLATS 
Klippan, Sverige

OM   

Ica Kvantum i Klippan ligger i en fastighet från 1973, detta kräver stor flexibilitet och bra lösningar för att skapa en modern och trivsam butiksmiljö. Under de senaste åren har butiken genomgått stora förändringar i syfte att skapa en mer hållbar och energieffektiv butik och samtidigt skapa en trevlig, modern och trivsam butiksmiljö för både anställda och kunder.

PROJEKTET

En utmaning var att genomföra bytet av innertak och belysning samtidigt som butiken var öppen. Detta ställde stora krav på alla involverade, men tillsammans med kunden lade Tego upp en bra plan för genomförande och alla gjorde sitt yttersta för ett bra resultat.

 

Ovanliga och häpnadsväckande varuexponeringar underlättas av flexibla belysning- och taklösningar. Ju mer kreativt desto bättre!
Det är viktigt att använda belysning med bra ljusegenskaper och färgåtergivning - återger man grönska fel, till exempel, så kan grönsaker eller växter se oaptitliga eller märkliga ut.

Målet var att utifrån förutsättningarna skapa en ljusare och mer öppen upplevelse i butiken samtidigt som produkterna skulle lyftas fram på ett bättre sätt. Lösningen blev ett nytt undertak med belysning. För att göra butiken mindre steril användes Tego armaturen Mood som är en LED armatur som skapar ett mer levande allmänljus. Utöver Tego Mood användes Tego downlight Satisfy och Tego downlight Enjoy som är riktningsbar. Allt sattes upp i ett 600×600 vitt akustiktak.

“Vårt samarbetet med Tego har fungerat mycket bra. Förutsättningarna ställde stora krav och tillsammans hanterade vi projektet på bästa sätt.” 

Tego undertak (plafond suspendu) för dagligvaruhandel och köpcentrum - alltid rätt i tiden!

Resultat

Butiken erbjuder idag ett ljusare och fräschare intryck som uppskattas av både kunder och medarbetare. Den flexibla belysningen är lätt att anpassa och justera efter butikslayouten.

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!