Ica Maxi – anpassat till olika köpbeteenden

BRANSCH 
Livsmedel
PLATS 
Kristianstad, Sverige
INVIGNING
November 2016
BAKGRUND   
På ICA Maxi Stormarknad i Kristianstad finner kunderna ett fräscht inköpsställe med allt under ett och samma tak. Butiken erbjuder ett brett sortiment av mat och specialvaror som husgeråd, kläder, böcker, leksaker, media, hälsa & skönhet och mycket mer.

Ica Maxi i Kristianstad är den näst största butiken med konceptet i Skåne. Butiken har en lojal kundgrupp som dels består av kunder som gör få men stora inköp dels av kunder som gör små inköp ofta.

UTMANING
Ica Maxi erbjuder kunderna ett stormarknadssortiment men behöver även ta hänsyn till kunderna som handlar lite och ofta. Kunderna som storhandlar har gott om tid och ett flexibelt kundvarv. Kunderna som vet vad de söker vill göra snabba stopp – hitta enkelt och sedan avsluta sina inköp.

Hösten 2016 stod butiken inför en stor ombyggnation med målet att göra butiken ljusare, modernare och enklare för kunderna att snabbt hitta vad de söker.

Ovanliga och häpnadsväckande varuexponeringar underlättas av flexibla belysning- och taklösningar. Ju mer kreativt desto bättre!
Ica Maxi särskiljer sig från andra liknande butiker genom sin butikslayout. När den skapades fick kundgruppen som småhandlar stor betydelse. Kundvarvet är enkelt och lämnar beslutet om avstickare till besökarna. Allt för att underlätta för de stressade småhandlarna. De ska enkelt kunna grabba sina frukostbullar för att sedan snabbt lämna butiken igen.
Det är viktigt att använda belysning med bra ljusegenskaper och färgåtergivning - återger man grönska fel, till exempel, så kan grönsaker eller växter se oaptitliga eller märkliga ut.
Växtriket varierar efter säsong - tänk på att ha flexibla butikslösningar i din affär för när förändringar kommer runt kröken.
TEGO GÖR ICA MAXI BÄTTRE
Om du lyfter blicken så möts du av ett vitlackerat Tego Systemtak. Systemtaket är speciellt utvecklat för butiker och ger obegränsade möjligheter för placering av belysning, kommunikation, varuvisning och kundvägledning. Alla verktyg som får kunden att trivas och handla i din butik. Systemtaket blir även ett verktyg för butikspersonalen för att enkelt förändra butiken. Upphängningsskenor och belysning kan enkelt flyttas när butiken förändras.
Ett funktionstak fungerar oftast som bäst när slutanvändarna - kunderna - knappt tänker på dess närvaro. Belysning eller annat som stör märks direkt.
Tego undertak (plafond suspendu) för dagligvaruhandel och köpcentrum - alltid rätt i tiden!
FLEXIBELT LJUS SKAPAR TRIVSEL
Ett av målen med ombyggnationen var att skapa en bättre ljusbild för kunderna, varorna och inte minst för personalen. För Ica var det även viktigt med flexibel belysningen som enkelt kan flyttas i takt med butikens förändringar. Tegos lösning på kundens önskemål var att leverera armaturen TA6 Led som hakas mellan två kanaler i Tegos Systemtak.

Butiken i Kristianstad är stor, närmare 4500 kvadratmeter och detta speglas såklart i antalet armaturer (770 st!) som kompletterade med snabbkopplingssystem bidrar till att de lätt kan placeras om.

NÖJDA KUNDER OCH NÖJD PERSONAL
Personalen berättar att ombyggnationen är uppskattad. Förändringarna har lett till mål och idag är Ica Maxi i Kristianstad en butik som är ljus, modern och inte minst enkel för kunden att hitta i och personalen att förändra.

Ica Maxi Kristianstad, stolt användare av Tego System ABs klassiska systemtak (Abgehängte decke).
Ovanligt tydlig butikslayout - en fräsch look!

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!