ICA Maxi Toftanäs – en grönare ljusbild

BRANSCH 
Livsmedel
PLATS 
Toftanäs, Sverige
INVIGNING
Januari 2019
KONTAKT
Martin Stojanovski
BAKGRUND   

ICA Stormarknad Toftanäs Slog upp portarna den 25e september 2006 och har sedan dess haft en mycket bra utveckling. Det är ett inköpsställe med allt under ett och samma tak – med höga ambitioner för framtiden!

De har ett komplett sortiment av mat och specialvaror som husgeråd, kläder, böcker, leksaker, media, hälsa & skönhet och mycket mer. Allt till priser du gillar!

Ovanliga och häpnadsväckande varuexponeringar underlättas av flexibla belysning- och taklösningar. Ju mer kreativt desto bättre!
UTMANING

Sedan premiäröppningen så har den ursprungliga belysningen börjat gå sönder och ljusbilden blivit allt sämre. Produkterna och erbjudanden exponeras inte på rätt sätt för konsumenterna längre!

Det är bara i kombination ”rätt produkt” och ”rätt kunskap” man når goda resultat.

LÖSNING

Behovsanalys görs på plats i butik och Dialux-beräkningar och ny belysningslayout tas fram baserat på ”verklighetens” förutsättningar bland annat kundvarv, allt i samspråk med handlaren, med resultatet i fokus.

Eftersom butiken redan är framtidssäkrad genom ett systemtak så går det snabbt att förändra butikens utryck och förbättra intrycket för konsumenterna. Valet av armatur blir TA6 LED, en armatur anpassad för detaljhandel med fokus på att belysa produkterna.

%

ARMATURER

300 färre armaturer. 

%

MER LUX

Ökar genomsnitt lux på produkter
från 400lx till 1000lx.  

%

ENERGIFÖRBRUKNING

Från 101 kW ner till 38 kW.
RESULTAT

Kundupplevelsen och arbetsmiljön är dramatiskt förändrad. Butiken känns ljus och fräsch. På fem dagar har hela anläggningen förändrats från traditionella armaturer till LED, placeringen av armaturer anpassad till butiksinredningen för maximal exponeringseffekt och anläggningens energiförbrukning är reducerad med 62%.

”Projektet och samarbetet har flutit på oklanderligt och jag är mycket nöjd med resultatet, ljusbilden har blivit riktigt bra!”

~Hasse Gunnarsson

WANT TO KNOW MORE?

About us, our products or do you just have a question? Please contact us!