Tego - Retail ceiling and lighting ICA Maxi Toftanäs

ICA Maxi Toftanäs – en grönare ljusbild

ICA Stormarknad Toftanäs Slog upp portarna den 25e september 2006 och har sedan dess haft en mycket bra utveckling. Det är ett inköpsställe med allt under ett och samma tak – med höga ambitioner för framtiden!

De har ett komplett sortiment av mat och specialvaror som husgeråd, kläder, böcker, leksaker, media, hälsa & skönhet och mycket mer. Allt till priser du gillar!

ICA MAXI

ICA MAXI

Ljust och grönt!

Sedan premiäröppningen så har den ursprungliga belysningen börjat gå sönder och ljusbilden blivit allt sämre. Produkterna och erbjudanden exponeras inte på rätt sätt för konsumenterna längre!

Behovsanalys görs på plats i butik och Dialux-beräkningar och ny belysningslayout tas fram baserat på ”verklighetens” förutsättningar bland annat kundvarv, allt i samspråk med handlaren, med resultatet i fokus.

Eftersom butiken redan är framtidssäkrad genom ett systemtak så går det snabbt att förändra butikens utryck och förbättra intrycket för konsumenterna. Valet av armatur blir TA6 LED, en armatur anpassad för detaljhandel med fokus på att belysa produkterna.

Kundupplevelsen och arbetsmiljön är dramatiskt förändrad. Butiken känns ljus och fräsch. På fem dagar har hela anläggningen förändrats från traditionella armaturer till LED, placeringen av armaturer anpassad till butiksinredningen för maximal exponeringseffekt och anläggningens energiförbrukning är reducerad med 62%.

”Projektet och samarbetet har flutit på oklanderligt och jag är mycket nöjd med resultatet, ljusbilden har blivit riktigt bra!”

– Hasse Gunnarsson, ICA

%

LUMINAIRE

300 färre armaturer

%

MORE LUX

Ökar genomsnitt lux på produkter från 400lx till 1000lx
from 400lx to 1000lx.

%

ENERGY CONSUMPTION

Från 101 kW ner till 38 kW

RELATERADE PRODUKTER

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!