IKEA Westbahnhof -Wien

IKEA Westbahnhof i Wien är bilfri, det finns inga parkeringsplatser. Det hållbara konceptet är nytt och riktar in sig på kunder som tar sig till varuhuset utan bil, detta sparar cirka 350 000 bilresor, dvs. 1000 ton koldioxid jämfört med en vanlig möbelaffär. Med byggnadens alla träd och buskar på alla fyra sidor och tak, står den inte bara ut som en exceptionell byggnad utan bidrar även positivt till mikroklimatet. På en varm dag kan temperaturen vara 1,5° C lägre i omgivningarna tack vare växterna. IKEA byggnaden har redan blivit tilldelat Greenpass Platinum certificate för detta.

IKEA WESTBAHNHOF – WIEN

IKEA WESTBAHNHOF – WIEN

HÅLLBART

IKEA har öppnat en ny City IKEA inne i Wien med ett nytt hållbart koncept, där Tego fick vara med och leverera undertak. Byggnaden är en vertikal park på sju våningsplan designad av arkitektfirman Querkraft. Fokus ligger på hållbarhet med 160 träd och buskar runt om och i byggnaden, grön fasad, takterrass och mycket glasytor. På taket finns det även en 800 m2 solcellsanläggning och det finns gott om utrymme för fåglar att bygga bon och för bikupor.

IKEA Westbahnhof i Wien är inriktad mot fotgängare, kollektivtrafikanvändare och cyklister. Det finns ingen bilparkering och de 3000 plus produkter som går att köpa på plats är mindre och är lätta att ta med på cykel och i kollektivtrafiken. Men alla IKEAs produkter presenteras på ett innovativt sätt i varuhuset, de går att se, känna på och prova. Alla större produkter går att beställas för hemleverans eller hämtning via Click & Collect.

Tanken är att IKEA Westbahnhof ska vara en attraktiv mötesplats för alla människor i Wien, där alla ska känna sig välkomna och vilja stanna kvar. Varuhuset erbjuder en fantastik utsikt över Wien och har världens första IKEA-snackbar som heter Toppen.

Hela byggnaden är BREEAM-certifierad. BREEAM är världens första bedömningssystem för hållbarhet.

RELATERADE PRODUKTER

KONTAKT

VILL DU VETA MER? SKICKA OSS ETT MEDDELANDE!