M.A.T

Bergendahls butik M.A.T. marknadsförs som den första butiken i sitt slag – en butik som sätter måltiden i centrum, bjuder på en upplevelse utöver det vanliga och inspirerar. Butiken innehåller bland annat eget bageri, manuella färskvarudiskar, deli, godisavdelning, smaksättarhyllor, frukt & grönt-torg. Idag finns två butiker med detta koncept en i Helsingborg och en i Vällingby.

M.A.T

M.A.T

EN UNIK UPPLEVELSE

Centralt för butikens koncept var att bjuda på en annorlunda känsla och en positiv upplevelse. På M.A.T. ska kunden få känslan av att gå till den lokala bagaren, slaktaren eller grönsakshandlaren på hörnet. 

Taket och belysningen har centrala roller för att skapa känslan på M.A.T. Stilen påminner om en är genomgående enhetlig men de olika avdelningarna särskiljs ändå tydligt inte minst genom variationen på tak och belysning. I entrén är taket högt för att skapa en öppen känsla. Här erbjuds bröd, delikatesser och chark och avdelningen ger nästan intryck av att vara en saluhall med industriella material som betong, stål och kakel. I denna avdelning finns specialutvecklade pendlande armaturer som skapar ett unikt estetiskt intryck. Längre in i affären finns smaksättarhyllor som samlats under ett lägre utstansat tak som för tankarna till orienten. Taket i frukt- och grönsaksavdelningen är specialanpassat och påminner om ett växthus med frostade belysta plexiglasskivor på ett bärverk av galvaniserad plåt. Att belysa livsmedel kräver medvetenhet. Belysningen är genomtänkt och varierar beroende på avdelning för att både förstärka känslor men även på bästa sätt lyfta fram de olika produkterna. I slutet av butiken kan kunden besöka godisavdelningen som ser ut som en godisaffär i affären. Godisavdelningen avgränsas dels genom väggar, men även av ett tak i tyg som i vertikala vågor ramar in avdelningen.

Att sänka taket vid kassorna är ett vanligt grepp för att skapa ett lugnt intryck där det ska kännas naturligt att stanna upp. Många andra handlare väljer akustik tak vid denna yta, men på M.A.T. finns ett rött lutande tak som bryter av lokalen genom att hänga på en lägre höjd än det övriga.

RELATERADE PRODUKTER

KONTAKT

VILL DU VETA MER? SKICKA OSS ETT MEDDELANDE!