Plantagen grön entre_Tego

Plantagen

Plantagen är en nordisk retailer med fokus på växt- och utemiljö. Med 145 st varuhus i Sverige, Norge och Finland. Företaget har över 1300 medarbetare och omsätter över 4,2 miljarder. Plantagen stod för en utmaning med en äldre och ineffektiv anläggning. Kedjans produkter innehåller mycket liv och färger, deras traditionella lysrörsanläggning gav inte produkterna möjligheten att komma till sin fulla rätt. Utan skapade istället ett relativt platt intryck. I och med stora layout- och kategoriomställningar tittade man på lösningar för en ökad flexibilitet, högre kommersiellnivå samt en klimatsmartare förbrukning.

PLANTAGEN BILDER

PLANTAGEN

LYFTA OCH FRAMHÄVA SORTIMENTET

För att få till en effektiv ljussättning användes ett systemtak. Detta möjliggör en placering av armaturer där den bäst behövs. Allmänljusnivån är lägre och innehar en navigerande roll för att tydliggöra gångstråk samt varuhusets omfång. Fokus ligger istället på effektbelysningen som låter produkterna ha huvudrollen.

Ljusspecialisterna på Tego utgick från produkterna och har använt belysning som lyfter och framhäver färger och mönster på sortimentet. För att skapa dramatik och variation användes vitt ljus med tydliga skuggningar. I samband med ny kategorisering, och varuläggnings principer ökar ljusets roll och skapar tillsammans inspirerande och kommersiella butiker. Systemtaket ger en ökad flexibilitet och säkerställer att det är lätt att både bibehålla och utveckla ljusbilden i butiken.

Systemtak – Taket skulle ej ta över lokalens känsla och utformning. För att upp nå detta konstruerade Tego ett tak i mindre dimensioner samt i borstat stål för att bättre smälta in i omgivningen. LEDLINE45 – En omålad armatur med ett smalt vitt sken skapar en känsla av att vilja följa ljuset. PURE – Vit ljuskälla som förstärker produktens färg och textur. Med en smalare spridning skapas highlights och dramatik i ljussättningen LED STRIP RGB VÄXLANDE/Upplights – Med ett växlande ljus fångar entrén din blick och driver trafik in i butiken. Med RGB-funktionen finns möjligheten att stärka pågående säsonger eller händelser med olika färger.

”Tego är lösningsorienterade och tillgodosåg alla våra önskemål. Helt enkelt en leverantör med hög fokus som levererar god kvalité och alltid ser till att kunden är nöjd!”

– Plantagen

RELATERADE PRODUKTER

KONTAKT

VILL DU VETA MER? SKICKA OSS ETT MEDDELANDE!