Showroom by Riddermark Bil – extraordinära premiumbilar

SHOWROOM

Att visa och sälja extraordinära premiumbilar ställer stora krav på atmosfär och miljö i lokalen. Man vill tillåta så mycket naturligt ljus som möjligt för att visa bil, interiör och lack på det mest naturliga och bästa sätt. En bil har både mörka och mycket ljusa partier, utrymmen och ytor som kan vara svårt att ge rättvisa inomhus. Därför kräver dessa lokaler ofta mycket glasade ytor, ljus layout, rymd och en bra homogen belysning. 

“Vi ville behålla det naturliga ljuset och rymden i lokalen, samtidigt som vi ville dölja så mycket som möjligt av husteknik och ventilation.”

– Simon Mezek, Riddermark Bil AB

Det är viktigt att använda belysning med bra ljusegenskaper och färgåtergivning - återger man grönska fel, till exempel, så kan grönsaker eller växter se oaptitliga eller märkliga ut.

LÖSNING

Tegos öppna undertaks system och belysning var därför en perfekt lösning på detta. Det öppna taket lurar blicken att fokusera nedanför taket även om öppenheten är mycket stor.  Man ser inte över 3 meter från golv men man upplever en stor rymd och full takhöjd ändå.

Harmoni skapades med ett vitt undertak tillsammans med de ljusa färgerna i golv och väggar. Luftigheten behölls genom öppenheten i taket. Belysningen har Tego anpassat så att den blir jämn och ger så lite reflektioner som möjligt i rutor och lack på bilarna.

Tegos lösning gav Riddemark Showroom också en fantastisk möjlighet att på ett enkelt sätt skapa mervärden även i andra delar. Tex. Kabel försörjning , installation av högtalar- och övervakningssystem allt på en bekväm höjd för att kunna förändra, underhålla och serva. Vid behov är det lätt att förtäta och förändra akustik, belysning med mera. En annan viktig anledning till att denna lösningen valdes var att sprinklersystemet inte behövde byggas om.

“Vi ser att vi har skapat en framtidssäkrad och hållbar lösning för vår utveckling i butiken.”

– Simon Mezek, Riddermark Bil AB

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!