Skumpa och Spaljé

Vännerna Helena och Liselotte öppnade sin butik i centrala Landskrona 2010, målet var att skapa en mötesplats för nyfikna, kreativa, inredningsintresserade och blomsterälskande personer. I september 2016 skedde flytten till  ny lokal i godsmagasinet bredvid det gamla stationshuset i Landskrona. I butiken finner besökaren såväl inredning och kläder som blommor och växter. Sakerna är en blandning mellan gammalt och nytt med den gemensamma nämnaren att allt är valt med omsorg och påtaglig stilsäkerhet. På Skumpa och Spaljé sker förändringarna i miljön ofta och i takt med bland annat högtider och säsonger. De två vännerna bjuder ständigt kundernas sinnen på nya intryck och presenterar spännande, enkla och vackra kombinationer. Inför julen arbetar de flesta butikerna med att skapa de rätta känslorna för kunden. På Skumpa och Spaljé har ägarna lyckats kreera en både inspirerande och personlig miljö som väcker nya tankar om julstämning, dekorationer och klappar.

SKUMPA OCH SPALJÉ

SKUMPA OCH SPALJÉ

UTVALT MED OMSORG

Att ständigt förändra en butiksmiljö sätter butikspersonalen på prov. För att kunna iscensätta förändringen måste verktyg som till exempel belysningen vara enkla att flytta och rikta. I den kreativa och smakfulla miljö som finns på Skumpa och Spaljé är det även av högsta vikt att belysning och upphängning är diskret för att inte konkurrera med det estetiska uttrycket i butiken. 

I butiken går pulsen ned och färgerna är dova och behagliga. Känslan och upplevelsen förstärks med färska blommor och blad. Trots att stilen är enhetlig så är butiken fylld av detaljer som utmanar ögat och tanken och får besökaren att stanna upp. I butiker är ljussättningen central. Dock var det viktigt för kunden att själva belysningen inte skulle konkurrera med arrangemangen och produkterna. Med det som förutsättning föll valet på strömskenor, fästa direkt i taket, i kombination med den flytt- och riktbara Tego Spotlight PURE – en effektiv men diskret belysning. Kombinationen ger butiken en flexibel belysningslösning som kan förändras efter inredning och dekoration.

I Skumpa och Spaljé finns en fantastisk ljusbild. De gamla lokalerna har flera fönster som ger naturligt dagsljus, en absolut fördel i butiksmiljö. Det är viktigt att arbeta med det naturliga ljuset i samspel med belysningen. Ljuset från spotlights måste dels fungera under dagtid för att ge besökarna jämnt och behagligt ljus även i mörkare hörnor och skugga. Mörka kvällar bär belysningen ensam butikens ljussättning.

Skumpa och Spaljé är ett exempel på en butiksmiljö som väcker känslor. Butiksägarna skapar en miljö som berör besökarna och som inspirerar. Med praktiska val av bland annat belysning är miljön enkel att förändra efter behov.

RELATERADE PRODUKTER

KONTAKT

VILL DU VETA MER? SKICKA OSS ETT MEDDELANDE!