Skylights i Burlöv Center

BRANCH
Shoppingcenter

PLATS
Burlöv

INVIGNING
2020

BAKGRUND
Ett anrikt köpcentrum med höga ambitioner för framtiden – ett stadscentrum under tak. 
Burlövs centrum ligger strategiskt mellan Lund och Malmö precis bredvid en av Sveriges mest trafikerade motorvägar och snart med en splitter ny tågförbindelse, som kommer öka tillgängligheten ytterligare.

VISION
En storskalig uppdatering av centret startades 2018
med målsättningen att bli en del av samhället snarare än ett kluster av butiker. Att möta besökarnas behov i ett bredare spektrum genom bland annat shopping, mat, arbete, bostäder, aktiviteter. Allt i en och samma levande miljö.

LÖSNING
För att skapa en trivsam och avslappnande miljö, försökte man ta tillvara på takhöjden och låta så mycket dagsljus som möjlig flöda genom lokalerna. Där det inte fanns möjlighet för naturliga dagsljusinsläpp fick vi chansen att komma med en lösning för att skapa en mer dynamisk ljusmiljö.

Lösningen blev artificiella ljusgårdar med utgångspunkt i Human Centric Lighting. Där man genom precis dali-styrning och kontroll av belysningen återspeglar dagsljusets variationer och cykel med ljusstyrka samt färgtemperatur. Lösningen är med och bidrar till en bättre inomhusmiljö där människan står i centrum.

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!