VUE Cinema – en personlig upplevelse

BRANSCH 
Underhållning

PLATS 
London, Storbritannien

INVIGNING
Juli 2017

Idag lockar flaggskeppsbiografen Vue som först öppnade 1938 åter publiken till en spektakulär biografupplevelse innan, under och efter föreställningen.

VUE CINEMA BRINKWORTH DESIGN
Kundernas förväntningar på upplevelserna ökar ständigt. De mediokra miljöerna konkurreras snabbt ut av de som bjuder på personlighet.

Vue beskrivs som den mest innovativa och mest tekniskt avancerade biografkedjan i branschen. Men inte nog med det – Vue är även den största biografkedjan i Europa. Idag finns Vue i tio länder med 209 salonger, 1859 filmdukar och inte mindre än 8500 anställda. Åtta av dessa biografer ligger i centrala London.

UTMANING
När den ikoniska biografen Vue West End venue on Leicester Square stod inför en genomgripande renovering var målet att skapa en unik och exklusiv miljö för besökaren. Biografen som öppnades 1938 skulle återfå sin forna glans och samtidigt ge ett modernt intryck.

LÖSNING
På Vue har man tagit många innovativa grepp för att locka publiken. Själva salongen är genomtänkt och ljudet och bilden är självklart av högsta kvalité. De 1385 sätena har inte heller lämnats åt slumpen.  Dels erbjuds lädersäten som kan ställas in dels extrabreda säten som beskrivs som så sköna att besökarna knappt vill lämna när eftertexterna rullar.

Mycket tid och eftertanke har investerats i miljön i foajén. Miljön är relativt mörk och präglas av genomtänkt inredning. Färgerna i interiören speglar Vues grafiska profil och basfärgerna är mörkt grå och varmt trä vilka accentueras med iögonfallande detaljer i orange och koppar.

Taket i foajén är häpnadsväckande. Här har man använt sträckmetall i kopparfärg som placerats omlott för att skapa visuell effekt. Ovanför koppartaket finns linjär LED-belysning vilket framhäver materialet än mer. LED-belysningen skapar ytterligare effekt genom att det reflekteras i de blanka sidoväggarna.

Kopparen återfinns på flera ställen i inredningen. Men det är taket som är mest iögonfallande och som sätter tonen och binder samman detaljerna.

Samma sträckmetall återfinns i baren som andas exklusivitet. Här omgärdas dels baren av en bred list med samma sträckmetall som i taket och dels är hyllorna i baren konstruerade av den skimrande metallen. Även själva bänkskivan på baren i patinerad koppar.

Kopparen återkommer utöver detta på skyltar och i rulltrappor. Men det är även värt att poängtera att även den orangea färgen som återkommer på belysning och sittkuddar speglar koppartaket. Nyansen i det orangea ligger så nära kopparens färg att det också binder ihop intrycket. 

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!