Tego Roundline Eco

Bästa komfort och ekonomi

Den här radiatorn väljer du till ditt permanentboende eller om du vill styra dina radiatorer trådlöst.

Vid tillskottsvärme från ex solen eller av att flera människor vistas i rummet, stänger radiatorn av helt innan temperaturen hinner stiga 0,5°C över den inställda temperaturen.

Termostatvredet är placerat i en försänkning i radiatorns gavel. I gavelns försäkning finns plats för en radiomottagare (tillbehör) om man vill styra radiatorn trådlöst.

Roundline Eco har flerfärgsdiod som indikerar vilket program som är valt, radiatorn är på, att ett program är valt. 

Fem förprogrammerade program 

 

  • Dygnsprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar. Detta upprepas varje 24e timme.
  • Dygnsprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar. Detta upprepas varje 24e timme.

 

  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar dag 1-5. Dag 6-7 sker ingen sänkning.
  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar dag 1-5. Dag 6-7 sker ingen sänkning
  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar dag 1-5. Dag 6-7 Sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar.
TERMOSTAT
Elektronisk

Termostaten ger en temperaturstabilitet på ±0,1°C oberoende av förändringar av yttertemperaturen.

Temperaturområde 5-35°C.

TILLBEHÖR  
Trådlöst styrning: Ecos gavel är förberedd för placering av en radiomottagare som kommunicerar trådlöst med en Rumstermostat (styrenhet).

Flera radiatorer kan kopplas till samma Rumstermostat. I styrenheten sitter en extra termostat som känner av all gratisvärme som finns i rummet.

Vid 0,1°C övertemperatur börjar styrenheten justera ner radiatorerna.

SÄKERHET
Roundline har låg yttemperatur och blir aldrig varmare än ca 70°C på ytan (vid 230V/400V). Vid normal drift (50 % belastning) innebär det ca 35°C.

Roundline får inte övertäckas. Skulle ändå radiatorn av någon anledning täckas över så att temperaturen i radiatorn blir för hög, utlöses ett överhettningsskydd.

Radiatorn har inga vassa hörn eller kanter som man kan skada sig på.

En  skyddskåpa medföljer i radiatorns förpackning. Skyddskåpan förhindrar att radiatorns inställningar ändras. Rekommenderas som barnsäkerhet.

SKYDDSKLASS
IP 21

SKÖTSEL  
Den släta fronten är lätt att hålla ren.

Roundline är lätt att fälla fram eller ta ner vid t ex städning eller renovering.

Dammsug gärna radiatorn underifrån.

GARANTI 
2 år

Vill du veta mer?

Kontakta Monica Winther på Sales & Support så berättar hon mer.