Roundline Eco Våtrum

Liten och effektiv

I våta utrymmen som bad- och duschrum ställs precis samma höga krav på komfort som i övriga utrymmen. Roundline Eco Våtrum har elektronisk termo-stat och ger en skön värme.

Den jämna värmen sparar mycket energi. Roundline Eco Våtrum är marknadens smalaste bad-rumsradiator. Det innebär att den är lättplacerad även i trånga utrymmen. 

Tego Roundline Eco våtrumsradiator har säkerhetsklassen IP24 vilket innebär att den kan placeras i zon 2 och utanför. Här nedanför kan du se zonerna. Den finns i 300W och i 600W.

Fem förprogrammerade program

 

  • Dygnsprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar. Detta upprepas varje 24e timme.
  • Dygnsprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar. Detta upprepas varje 24e timme.

 

  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar dag 1-5. Dag 6-7 sker ingen sänkning.
  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar dag 1-5. Dag 6-7 sker ingen sänkning
  • Veckoprogram, från den tidpunkt som knappen trycks in så sänks temperaturen med 3 grader i 6 timmar dag 1-5. Dag 6-7 Sänks temperaturen med 3 grader i 8 timmar.

Zoner

Det finns tre olika zoner i ett våtrum som är baserat på avstånd till vatten och fukt. De olika zonerna har olika IP-krav.

Zon 0

Insidan av badkar eller duschutrymme. Lägsta IP 67.

Zon 1

Räknas från den högsta nivån av zon 0 till 225 cm över golvet. Ex. räknas zon 1 från badkarskanten. Lägsta IP 44.

Zon 2

Är 60 cm utåt från kanten av zon 0, och 225 cm på höjden från golvet. Lägsta IP 24.

 

TERMOSTAT
Elektronisk

Termostaten ger en temperaturstabilitet på ±0,2°C oberoende av förändringar av yttertemperaturen.

Temperaturområde 5-35°C.

MÅTT
300W: 325×400 mm
600W: 525×400 mm

 

 

FUNKTIONER  
Temperaturvredet sitter i radiatorns gavel med temperaturpil och markering för 20°C.

Temperatursänkning: Temperaturen kan endast sänkas med termostatvredet. En lysdiod tänds när termostaten slår på radiatorn. Vid normal drift tänds dioden var 40:e sek och är påslagen så länge det behövs för att hålla en jämn temperatur. Det finns både dygns- och veckoprogram.

 

SÄKERHET
Roundline har låg yttemperatur och blir aldrig varmare än ca 70°C på ytan (vid 230V/400V). Vid normal drift (50 % belastning) innebär det ca 35°C.

Roundline får inte övertäckas. Skulle ändå radiatorn av någon anledning täckas över så att temperaturen i radiatorn blir för hög, utlöses ett överhettningsskydd.

Radiatorn har inga vassa hörn eller kanter som man kan skada sig på.

 

SKYDDSKLASS
IP 24

SKÖTSEL  
Den släta fronten är lätt att hålla ren.

Roundline är lätt att fälla fram eller ta ner vid t ex städning eller renovering.

Dammsug gärna radiatorn underifrån.

GARANTI 
2 år

SKRIV UT ELLER LADDA NER 

PRODUKTBLAD

KOMPLETTERA ROUNDLINE MED SMARTA TILLBEHÖR

LÄS MER OM TEKNIKEN BAKOM RADIATORERNA

VILL DU VETA MER?

Om oss, våra produkter eller har du bara en fråga? Kontakta oss!